WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

404 Error when editing posts and changing user roles (5 posts)

  1. wiz241
    Member
    Posted 6 years ago #

    So, I used fantastico to install wordpress 2.5.1, and everything for the most part works ok. However, there are about 3 problems that I've found so far, and I have no clue what is causing them.

    1) If I'm logged in and viewing the site, and click to edit a post, and then save, rather than returning me to the post it gives me a 404 error. However, the changes are still made.

    2) If I create a user, and then want to change that user's role from say a contributor to an author, or edit that user in any way (name, password, etc), I get a 404 error and the changes are NOT still made.

    3) If I create a user such as a contributor, and that contributor tries to save a draft/send me a draft for review, embed codes are not saved. Text shows up, but embed codes just disappear, for no apparent reason. If I add embed codes as the administrator, they do NOT disappear.

    Issue 1 isn't so important, but the other two are pretty important, especially the 3rd one. I really am clueless at this point. I read over the installation guide, etc. I checked permissions a bit, but could have easily missed something specific that would cause these problems. Could this be related to server php settings in the php.ini file? If so, what settings are necessary. Remember, the site functions fine other than these random problems. Posts show up fine, can be posted fine by me, etc.

    Any help is greatly appreciated!

  2. wiz241
    Member
    Posted 6 years ago #

    Please help.

  3. wiz241
    Member
    Posted 6 years ago #

    Please help, this is driving me crazy!

  4. designsimply
    Member
    Posted 6 years ago #

    The mysteriously random 404 error seems to be caused by mod_security on some servers. Try adding the following to your .htaccess file in the wp-admin directory:

    <IfModule mod_security.c>
    <Files async-upload.php>
    SecFilterEngine Off
    SecFilterScanPOST Off
    </Files>
    </IfModule>

    You might be able to find some more specific clues abouth which files are causing 404 errors by checking the error_log on your server.

    I'm not sure about the inability for contributors to use embed codes. I think making sure user's have a high enough user roled is on the right track. I wonder if the users edit in HTML mode if the embed codes still disappear.

  5. aasimpy
    Member
    Posted 5 years ago #

    i'm having the same contributor embed code issue. i double-checked to see if it was a visual/html editor issue, but either way, the embed code disappears for contributors.

    any help would be appreciated!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic