WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] 3.6.1 update error (24 posts)

  1. purplenaartjie
    Member
    Posted 11 months ago #

    I got the following error whilst updating to 3.6.1... Help!!!

    Fatal error: Call to undefined function wp_validate_redirect() in /home/fleursfl/public_html/wp-includes/functions.php on line 1305

    Sophie

  2. Krishna
    Volunteer Moderator
    Posted 11 months ago #

    Switch to Twenty Thirteen theme with all plugins deactivated and try again. Make sure that you have a recent backup of your site before updating.

  3. purplenaartjie
    Member
    Posted 11 months ago #

    I can't change to 1213 or deactivate plugins. Neither can I get anywhere on the website. Whatever I do now I get the same error message. There is nothing I can do within the site or my dashboard.

  4. Krishna
    Volunteer Moderator
    Posted 11 months ago #

    Use FTP or your hosting cPanel to rename the plugins folder (add -HOLD to the folder name). Similarly, rename all themes except 2013 so that your site will open using that theme. You can login after that.

  5. divydovy
    Member
    Posted 11 months ago #

    I have the same issue.

    Theme: WooThemes Function
    Plugins:

    Antispam Bee
    Features
    Google Analytics for WordPress
    Gravity Forms
    Groups
    InfiniteWP - Client
    Jetpack by WordPress.com
    jQuery Vertical Mega Menu
    The Events Calendar
    The Events Calendar PRO
    WooCommerce
    WooCommerce - Gravity Forms Product Add-Ons
    WooCommerce SagePay Form Gateway
    WooSlider
    WooThemes Updater
    WordPress Importer
    WordPress SEO

    Haven't diagnosed cause yet but thought this list might help centralise discussion. Will update once a fix/cause is located.

  6. Sunder Deep Dasna
    Member
    Posted 11 months ago #

    plugin "WooCommerce - Gravity Forms Product Add-Ons" creates problem.

    Any solutions?

  7. Krishna
    Volunteer Moderator
    Posted 11 months ago #

  8. Krishna
    Volunteer Moderator
    Posted 11 months ago #

    @Shashank Mukherjee,
    Please start your own topic.

  9. purplenaartjie
    Member
    Posted 11 months ago #

    Thanks Krishna... I've restored from my backup and will wait and watch to see if the reported errors on 3.6.1 calm down a bit...

    Sophie

  10. jenx67
    Member
    Posted 11 months ago #

    I updated to 3.6.1 the first day they released it. I"m on my site every day, as late as last night. Now, this morning I get a message that says an update is available: 3.6.1 and I need to update now. I already updated...how could this happen? Did some gremlins get into my site for something?

  11. divydovy
    Member
    Posted 11 months ago #

    @Shashank - confirmed this plugin is causing issues for us too - seems to be overriding a core function that's now changed.

    We've opened a WooThemes ticket.

  12. Christian Wach
    Member
    Posted 11 months ago #

    @Krishna: I don't think it's helpful to paste the same response to every thread that mentions this error. People are reporting this with a wide variety of setups even when nothing else has changed. My own take on this is that the error was introduced with:

    http://core.trac.wordpress.org/changeset/25323

  13. Remi Corson
    Member
    Posted 11 months ago #

    Hi,

    version 2.4.6 of "Gravity Forms Product Add-Ons" has been released and is available from WooThemes clients account page. This new version fixes the issue with WordPress 3.6.1.

    Changelog: http://www.woothemes.com/changelogs/extensions/woocommerce-gravityforms-product-addons/changelog.txt

  14. andrespi
    Member
    Posted 11 months ago #

    Amazing time response of WooCommerce team. Congratulations!

  15. purplenaartjie
    Member
    Posted 11 months ago #

    Yep that's the one. Annoying that Woocommerce originally informed me therewas no problem yesterday. Wasted a hell of alot of my time on this...

  16. quad_cities
    Member
    Posted 11 months ago #

    I updated to 3.6.1 and can't search my Media Library. I am trying to retrieve already-uploaded images from the library to insert into a new post.

    The Search box does not respond when I type in a search term.

  17. matt94gt
    Member
    Posted 11 months ago #

    Thanks

  18. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 11 months ago #

    @quad_cities - this thread is not a good place to get help - it's marked resolved. Please start your own per the forum rules:

    http://codex.wordpress.org/Forum_Welcome#Where_To_Post

    Same to anyone else who still needs help - this thread is marked resolved.

  19. wesamredsea
    Member
    Posted 11 months ago #

    The Solution is :

    By FTP change some codes .

    1. Go to wp-includes/functions.php
    search for :
    return wp_validate_redirect( $ref, false );
    replace with :
    return wp_unslash( $ref );

    2. Go to wp-includes/functions.php
    search for :
    return wp_validate_redirect( wp_unslash( $_REQUEST['_wp_original_http_referer'] ), false );
    replace with :
    return wp_unslash( $_REQUEST['_wp_original_http_referer'] );

    3. Go to wp-includes/pluggable.php
    search for :
    $location = trim( $location );
    remove this code :
    $location = trim( $location );

    Save your changes .

    Make Refresh you will see the problem was solved .

  20. wrongware
    Member
    Posted 11 months ago #

    @wesamredsea Thanks! Save my life.

  21. Christian Wach
    Member
    Posted 11 months ago #

    Just in case there are others who encounter this problem, it seems worth saying that wesamredsea's "fix" isn't a fix at all - it modifies core files (and reverses a commit) which is never a good idea since that reversion will be overwritten with the next update.

    There is usually another reason why you are seeing the error, probably a plugin which calls a function such as wp_get_referer() before it's available. The plugin should be changed so that it does not do that. See:
    http://core.trac.wordpress.org/ticket/25294

  22. purplenaartjie
    Member
    Posted 11 months ago #

    This topic is marked resolved - it was a conflict with Woothemes' plugin for Gravity Forms. Woothemes have since issued an update to the plugin to correct the conflict.

  23. jimqb4
    Member
    Posted 11 months ago #

    I don't understand most of what you are saying. I have the same problem.

  24. ymel
    Member
    Posted 11 months ago #

    Hi wesamredsea!

    I dont have those lines u mentioned under ur paragraphs 1. and 2. in my functions.php file :(

Reply

You must log in to post.

About this Topic