WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[closed] 3.6 Upgrade - Broken Visual Editor (22 posts)

  1. foodobyte
    Member
    Posted 8 months ago #

    Hi Everyone,

    I recently upgraded to WordPress 3.6 and my visual editor was immediately broken. All of the toolbar icons are gone and I can't click into the writing space to add text. As well, the HTML editor is broken.

    However, when I disable visual editing through the User settings, the HTML editor works. Could anyone help me resolve this issue?

    Thanks so much!

  2. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 8 months ago #

    Have you tried the troubleshooting steps in this thread?

    http://wordpress.org/support/topic/troubleshooting-wordpress-36-master-list?replies=5

  3. foodobyte
    Member
    Posted 8 months ago #

    Yes I have tried everything. It still doesn't work...

    Is it possible to downgrade WordPress? Or are there other ways to fix this issue?

    Thanks!

  4. Krishna
    Volunteer Moderator
    Posted 8 months ago #

    Is it possible to downgrade WordPress?

    Downgrading is NOT a real and recommended solution as it can cause more problems than solving - apart from security issues, incompatibility with plugins, themes, and even server settings. So, try to solve the issue through the usual troubleshooting steps.

    Try first deactivating all plugins and activating Twenty Twelve theme and see if your editor works.

  5. foodobyte
    Member
    Posted 8 months ago #

    I have tried disabling all plugins, and then turning on Twenty Twelve theme... It still doesn't work.

  6. Krishna
    Volunteer Moderator
    Posted 8 months ago #

    Through your dashboard, though it says you are running the latest version of WordPress, update WordPress again.

  7. foodobyte
    Member
    Posted 8 months ago #

    Hi,

    I just tried that like you suggested. It still fails to work. Are there any other users experiencing this same issue?

    Thanks!

  8. Suthisa
    Member
    Posted 8 months ago #

    Same problem here,I can not add any media to post and pages and that happen with all 3 of my sites. This happen after the latest update.

    Regards,

    Sue

  9. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 8 months ago #

    @Suthisa - start here:

    http://wordpress.org/support/topic/troubleshooting-wordpress-36-master-list?replies=5

    If you need more help, please start your own thread

  10. Andrew Ozz
    WordPress Dev
    Posted 8 months ago #

    The visual editor hasn't changed much between 3.5 and 3.6. Most problems with it are usually solved by clearing your browser cache.

    However as it is JS based, other JS errors on the page would affect/break it. If clearing the cache didn't help, you can look for JS errors by opening the browser's error console (usually by pressing F12). Then reload the page to be able to see the errors.

    In most cases the first error you see there is the problem and you can see in which file it happens. That would give clues on whether a plugin is to blame or perhaps some files in WordPress weren't upgraded properly. If you can't figure out what is causing the error, pasting it in a new thread here gives much better chance to identify and solve the problem you're having.

  11. lmshow
    Member
    Posted 8 months ago #

    i'm having similar problem. No formating menu bar, Add Media is not responding to click. I can see what i type in the page section. No HTML tab. Screen option is not responding to click. I have deactivated all plugins and used twentytwelve yet can't get it fixed.

  12. wprock
    Member
    Posted 8 months ago #

    I think that some files are not updated properly. Can you download the latest version from wordpress.org and upload the wp-admin and wp-includes folder via FTP or SFTP? May be your problem will solve.

  13. MD_bowhunter
    Member
    Posted 8 months ago #

    have the exact same problem, and no the trouble shooting steps do not work.

  14. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 8 months ago #

    Everyone except the OP - please to do not post in other people's threads - it makes it harder for people here to help you. If you already have your own thread - stick with that.

  15. danapollo
    Member
    Posted 8 months ago #

    I had the same problems (No Visual Editor, No drop down menus, add media not working) and it seems the Askimet plugin was the problem for me.

    I deactivated it, cleared the cache and now everything is working again.

  16. foodobyte
    Member
    Posted 8 months ago #

    Interesting... I just tried that too, along with all of my other plugins. Still doesn't work :( But thanks for giving me the heads up :)

  17. danapollo
    Member
    Posted 8 months ago #

    I did a bit of reading on Friday after the 3.6 update and a lot of people who encountered problems with previous updates followed these steps and were successful.

    This is presuming you have access to the back end of the website via FTP/ CPanel:

    - Open up the wp-config file within the public html folder.

    - add the following lines near the bottom of the page:

    define('SCRIPT_DEBUG', true);
    define('CONCATENATE_SCRIPTS', false);

    just before the line that reads: require_once(ABSPATH . 'wp-settings.php')

  18. lmshow
    Member
    Posted 8 months ago #

    mind is now working. I don't know what i did. But i guess i deactivated all plugins and used Mantra Theme. But I still can't see HTML tab although i gat visual and Text

  19. climbingrocks
    Member
    Posted 8 months ago #

    I was having a similar issue and deactivating the Symple Shortcodes Plugin and clearing the cache worked for me.

  20. fantasticcake
    Member
    Posted 8 months ago #

    Buenas.
    estoy padeciendo el problema dela actualización de la nueva versión de wordpress 3.6 cuando entro a editar o abrir una entrada en la parte del editor visualizar me sale en blanco sin iconos pero si la situó en HTML si me aparecen con lo cual no puedo cargar fotos en el blog estado investigando y haciendo lo que dicen en este foro y otros y no doy con la solución del problema

  21. rhettvandervoort
    Member
    Posted 8 months ago #

    I am using the YOAST SEO plugin in combination with FCKEditor, could be some wierd interaction there.

    SyntaxError: invalid quantifier
    [Break On This Error] 	
    
    kwregex = new RegExp( "([-/])("+kw+")([-/])?" );

    in the file host/wp-content/plugins/wordpress-seo/js/wp-seo-metabox.js?ver=1.4.13

  22. rhettvandervoort
    Member
    Posted 8 months ago #

    Never mind my above post. Solved it, was some other interaction.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic