WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[closed] 3.5 causing SOME pages to be blank and uneditable (29 posts)

  1. jcmilton
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've been reading about some of the other issues people are having with the 3.5 upgrade and it causing their post/page editing space to be blank. The website itself seems to be working fine and all the pages are visible (thank God!) but I'm having the same "blank page" issue but only on SOME of my pages.

    Most pages appear to come right up and I can edit them just fine, while other pages do not. I don't see any rhyme or reason as the pages are all laid out exactly the same (with simple HTML).

    I read that the Bulletproof Security plug in was causing the problem, but I don't have that.

    I then read to do the SCRIPT_DEBUG step. I did that but it had no effect.

    I went through and disabled my plugins one by one (I don't have that many) and to no avail.

    Any other ideas? Is a WordPress Update in the works for this???

  2. Can you check your server's PHP error log to see if it's reporting any issues?

  3. jcmilton
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for the help George. The 2 most recent logged errors are:

    [11-Dec-2012 19:53:12] WordPress database error Duplicate key name 'type_status_date' for query ALTER TABLE wp_posts ADD KEY type_status_date (post_type,post_status,post_date,ID) made by wp_upgrade, make_db_current_silent, dbDelta, W3_Db->query

    [12-Dec-2012 10:47:06] PHP Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/xxxxxxxx/public_html/wp-content/plugins/search-regex/searches/post_content.php on line 10 and defined in /home/xxxxxxxx/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 990

    The error for December 11 I will need help interpreting. Any idea what it means?

    The error for December 12 looks like it's related to a plugin I have called "Search Regex" so I have disabled/deleted it, but the problem still remains.

    The interesting thing is that it appears that only ONE of my pages is affected (the editing screen is empty). I can see the page title and the "Visual" and "Text" tabs but clicking on them does nothing and the editing field is completely blank.

  4. Can you turn on WP_DEBUG and see if you get more error messages?

  5. Have you deactivated ALL, yes I said ALL, of your plugins... refreshed your browser cache.. and tried again?

  6. jcmilton
    Member
    Posted 1 year ago #

    I googled how to setup WP_DEBUG in my wp-config file so I tried that but I didn't get any errors.

    Josh, no I haven't deactivated ALL of my plugins, but I did most of them. I would assume that the ones that everyone uses (Askimet, All in One SEO, for example) would be safe otherwise there would be a LOT more problems being reported here. But just to be thorough I'll try ALL of them and report back.

  7. Cool. Also remember to manually empty and refresh your browser cache after deactivating all the plugins.

  8. Shasha
    Member
    Posted 1 year ago #

    Errors on Dashboard

    Notice: register_setting was called with an argument that is deprecated since version 3.5! The "privacy" options group has been removed. Use another settings group. in /home/blogdumc/public_html/wp-includes/functions.php on line 2908

    Notice: add_settings_field was called with an argument that is deprecated since version 3.5! The privacy options group has been removed. Use another settings group.

    After adding DEBUG True, I can see these on dashboard.

    Please help, I am not able to add media or links ?

  9. @ shasha7,

    It's one of your plugins trying to register settings using a deprecated method.

    You'll need to start deactivating them and watching for when the notice goes away. Eventually, you will find one plugin which is causing these warnings.

  10. Shasha
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks Josh, Let me check.

  11. Shasha
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks a lot Josh, my problem is solved but The plugin which caused this error Why can't i use it again.Please advise ?

  12. What plugin was it?

  13. Contact the plugin author and developer. See if they are aware of the issue. Be tactful... as they may already know and be working on a fix.

    What plugin was it?

  14. Shasha
    Member
    Posted 1 year ago #

    @ josh - Yes, I visited his page and glad to see the message they are working on 3.5 ?

    @ george - chrisguitarguy / WP-Robots-Txt, Wp-Socializer and Facebook Promote box

  15. Aye ya ya... three?? Bam!! Kick it up a notch ;)

  16. Shasha
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am facing these issues for the first time but its really hard time for all users and developers after a new WordPress update?

  17. Not too bad. You'll learn the ropes. My best advice...

    Set up a test site.. where you can test updates first!!

    Usually the "dust will clear" after a few days.. and plugin and theme developers have a chance to update their codes.

    And.. if they are extremely active in their development... they will download beta versions of WP before they ever become public... and test their codes then. Which, certainly, they would be aware of the incompatibilities.

    Anyways... Make a test site!!!

  18. Shasha
    Member
    Posted 1 year ago #

    I agree,I will make a test site. :)
    Thanks for the advice, josh.

  19. You bet!!

  20. jcmilton
    Member
    Posted 1 year ago #

    OK, I know this is going to sound crazy, but I just spent about an hour deactivating, reactivating, clearing my browser cache, yadda yadda. That was about as frustrating a time as I've had in a while.

    I first deactivated all of the plugins and of course I could now view the editing section and see the page content. So far so good.

    Then I would clear the browser cache (I did this in Chrome: Tools-Clear Browsing History-Empty the Cache), reactivate the next plugin and test again by reloading the page editing screen. But I seemed to be getting inconsistent results.

    First it wouldn't work, but then I'd reload the page and it would work. Then I'd try again and it wouldn't work. I have 20 various plugins and no matter what method I tried I couldn't get any kind of consistent results. Maybe my methodology is wrong.

    If anyone could post a definitive step-by-step on how to test plugins one at a time I'd appreciate it. As Michael Scott would say, "Explain it like I was a 7 year old."

  21. jcmilton
    Member
    Posted 1 year ago #

    Plus, it still doesn't make sense to me that all of my pages seem to "work" OK except for one. If there was something wrong with a plug in, shouldn't it screw up all of the pages???

    There is nothing different about that one page except it has different text and pictures. It's really a basic HTML page.

    I'm thinking of simply deleting that page and recreating it. Can anyone think of a downside to that plan?

  22. ronfam
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi all,
    Same basic issue.
    Did the update to 3.5 - and now in the Editor there is a HUGE Blank Gap from the very end of any content and down inside the editing space - the blank space is like two pages + long.
    The source shows nothing, I cannot delete it, but thank goodness this white space does not appear on the published post.
    BTW - its the same when editing any Post OR Pages - it seems to be something related to the Editor.

    I'll bet it's something Very Simple, sitting there staring at us/you - we just need to find the little bugger!

    THANKS for ANY HELP!

  23. sdleader
    Member
    Posted 1 year ago #

    Same problem here. I get a blank editing space when trying to edit any page or post after 3.5 update. Really frustrating. Any suggestions other than the ones above?

  24. Sdleader or ronfam -- can one of you give me a contributor acct on your site to test with? George at Stephanis dot info

  25. ronfam
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi George,
    What would be the process for this?

    I am trying to be very careful here - I just went through a dedicated server update that went sour as well just before the WP update - the server is fine now, however it appears that over 1000 pending posts are missing too. The missing posts may not be a WP issue and I'm willing to let those go as I have external contingencies in place.
    Bottom line is I really want to be careful - we just did get decent traffic back after all this and I don't need another mess up.

  26. ronfam
    Member
    Posted 1 year ago #

    Anyone find the cause of the BIG BLANK Space showing up in the editor after the 3.5 update?

    I deactivated the plugins, Checked for entries in the error logs, Dumped cache in the browser, but still the same Blank Space when in the Editor for Posts OR Pages.

    The blank space is about 3 pages long and begins after the end of the content.

    Thanks!

  27. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Ronfam,

    Create your own thread on the issue, as you're not contributing towards the original poster.

  28. creepygarbage
    Member
    Posted 10 months ago #

    Hi! This blank page screen to death in edit posts in wordpress just happened to me and sent me a hell of a panic.

    1. Some thread suggests installing google libraries plug-in. so I tried as well but didn't help me at all.
    2. I tried deactivating all my plugins
    3. Revert my theme to the default theme.

    None of this solved the problem.

    But after hours of figuring it out, I was able to fix it. It turned out that the .htaccess rule was the source of the problem. To check this, I access my server thru ftp and rename the .htacess file. I clear cached and refresh the page and it works just fine for me now.

    If this step did not solve the problem then it could be that your wordpress upgrade was not not performed properly and your files may be corrupted.

    I hope this could help you guys! =)

  29. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 10 months ago #

    This thread is 8 months old and concerning an outdated version of WP - so now closed. Anyone who still has issues related to this thread - please start your own thread per the forum guidelines -

    http://codex.wordpress.org/Forum_Welcome#Where_To_Post

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags