WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] [closed] 3.3.1 Upgrade "you do not have permissions to access this page" (62 posts)

  1. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks!

  2. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    Unfortunately, I just turned the error log on. I don't think it captured anything before today.

    Anything else come to mind about what may be happening?

  3. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    I spoke with a host expert and they informed me, "I am afraid that there are no such logs kept in the system and it is impossible for us to provide you with details."

    /sigh

    What else could this be?

    Blessings,

  4. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Can you deliberately force the "you do not have permission" error and see if anything is being added to the error log?

  5. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    I have been trying, but the log hasn't mentioned anything yet. I'll try again tomorrow and see if anything was contributed.

    Thanks for all of your help!

  6. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    I don't normally suggest this for a live site but you could, temporarily, turn debug on and enable error logging and see if that helps at all.

  7. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    Here is the main error that shows in my log. Could this be the source of my issue?

    [28-Feb-2012 15:18:54] PHP Warning: include(/home/www/mydomain.com/wp-content/advanced-cache.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/www/mydomain.com/wp-settings.php on line 62

    I currently have advanced cache disabled, and the file isn't in my wp-content's folder.

    Blessings,

  8. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Have you checked the documentation for that plugin? Cache plugins often require extra steps when you deactivate or delete them.

  9. mohdubaid.dj
    Member
    Posted 2 years ago #

    I am stuck exactly at the same place as you JoeMeyer. Tried everything possible, yet no resolution. Where you able to solve the problem?

  10. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    @mohdubaid.dj: Please post your own topic.

  11. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hey there.

    I checked out my caching plug-in and did surgery on several files, but still to no avail.

    Here is another error. Any idea if this could be causing it?

    [01-Mar-2012 05:17:29] PHP Notice: wp_enqueue_script was called <strong>incorrectly</strong>. Scripts and styles should not be registered or enqueued until thewp_enqueue_scripts,admin_enqueue_scripts, orinithooks. Please see <a href="http://codex.wordpress.org/Debugging_in_WordPress">Debugging in WordPress</a> for more information. (This message was added in version 3.3.) in /home/www/mydomain.com/wp-includes/functions.php on line 3587

    Blessings,

  12. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    A bad plugin or theme.

  13. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    Interesting. I presume it's a file from a plug-in that has been deactivated, but still remains somewhere.

    Here is more information:

    WordPress database error You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' COUNT(*) FROM wp_myprefix_usermeta WHERE meta_key = 'wp_myprefix_capa' at line 1 for query SELECT , COUNT(*) FROM wp_myprefix_usermeta WHERE meta_key = 'wp_myprefix_capabilities' made by do_action_ref_array, call_user_func_array, wp_version_check, count_users

    What does that mean? Also, how can I identify which plug-in may be bad? I *deleted* them from my wp-contents/plugins folder.

    Thanks for all of your help!

    Blessings,

  14. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    I also changed my admin back to:

    a:1:{s:13:"administrator";s:1:"1";}

    Blessings,

    EDIT: with the same results (no access to dashboard).

  15. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    I also tried to force switch themes, but I only result in a white screen (I changed the name of my primary theme to "NAME.HOLD").

    Does this help narrow down the issue at all?

    Blessings,

  16. gosheff
    Member
    Posted 2 years ago #

    I have had the same experience on several websites. What happens is if you are logged in as admin when you do the upgrade, after the upgrade you are no longer a user with administrator rights.

    The only thing that works is for another user with administrator rights goes to users and then edits the "admin" user from subscriber to administrator.

  17. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hey there. Thanks for commenting.

    I just tried that and it didn't work either.

    Any clue?

    Blessings,

  18. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    [01-Mar-2012 10:10:53] WordPress database error You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' COUNT(*) FROM wp_myprefix_usermeta WHERE meta_key = 'wp_myprefix_capa' at line 1 for query SELECT , COUNT(*) FROM wp_myprefix_usermeta WHERE meta_key = 'wp_myprefix_capabilities' made by do_action_ref_array, call_user_func_array, wp_version_check, count_users

    What does this error mean? Could this be the issue?

    Blessings,

  19. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    Does anyone have an idea?

    Blessings,

  20. kmessinger
    Volunteer Moderator
    Posted 2 years ago #

    wp_myprefix_usermeta is not a wp table. It must have been created by a plugin. Backup the db and delete this table.

    In a basic install you should only have 11 tables; commentmeta, comments, links, options, postmeta, posts, terms, term_relationships, term_taxonomy, usermeta and users. They all have a wp_ prefix unless you changed that to help harden the site.

  21. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    Actually, what you're noticing is the change in the prefix name.

    There is one table that was added. I'll take that out and try again.

    Blessings,

  22. kmessinger
    Volunteer Moderator
    Posted 2 years ago #

    I changed the prefixes to add security.

    When I did it, I used a plugin http://www.seoegghead.com/software/wordpress-table-rename.seo so I wouldn't miss any prefixes.

  23. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    I tried deleting a table that was created by a plug-in, but I still cannot access the site.

    1: How do I restore a database table, or re-install a previous backup?
    2: Do you know what all of the text means in the error? I'm still at a loss with what the error is trying to communicate to me!

    Blessings,

  24. kmessinger
    Volunteer Moderator
    Posted 2 years ago #

    When you changed the prefix did you just change table names?

    There is 1 prefix change in options and 5 inside usermeta and could be some in table created by plugins.

  25. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    Yes.. I think I only changed the table names. I, of course, adjusted the .config file as well.

    Are you suggesting that I need to find the other titles that I need to change, some within the tables themselves? If so, where can I find them?

    Regarding one example, I'm looking at, "wp_capabilities" under "umeta_id" 14. Should that be changed to, "wp_myprefix" as well?

    Blessings,

  26. kmessinger
    Volunteer Moderator
    Posted 2 years ago #

    Yes, you need to change all the prefixes. WordPress only creates the tables I listed above (http://codex.wordpress.org/Database_Description). Any other table, like wp-capabilities is created by something else, but yes, all the prefixes must be changed.

    You can do a search with MySQL for wp_. Your changes will show up but also the tables with just wp_ will show so you can change them.

    There is 1 prefix change in options and 5 inside usermeta and the search will find more.

    Before working on the database, make a backup.

  27. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    I HAVE ACCESS NOW!

    Thank you so much for all of your help! I cannot thank you enough.

    Blessings!

  28. kmessinger
    Volunteer Moderator
    Posted 2 years ago #

    Yahoo! If you get a chance please mark resolved.

  29. JoeMeyer
    Member
    Posted 2 years ago #

    Done :)

  30. Imagine
    Member
    Posted 2 years ago #

    This just worked for me too. Thanks!!!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic