WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

2.1 switch between Visual and Code tabs breaks video embed code (7 posts)

  1. Kyle Gilman
    Member
    Posted 7 years ago #

    I manage a few blogs with writers who are not particularly good at the technical stuff. So they like to keep the visual editor on. I recently upgraded one of the blogs to 2.1 because the new tools for inserting pictures are a lot clearer.

    But now they're coming to me asking how to embed videos from youtube. I tried it out myself and found that if you switch to the "Code" tab, paste in the YouTube embed code and then save the post, you're fine. However, if you switch back to the "visual" tab, it strips out a bunch of tags and changes <embed> to <ibed> which is a tag I've never heard of before. And the video does not show up in the post. The same thing happens with Revver. Anyone know what's going on here?

  2. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Posted 7 years ago #

    The embed to ibed thing is obviously a bug, as it's appearantly trying to change em tags to i tags.

    However, embed is not a valid tag anyway. They should be using object tags.

    Best I can recommend is to use a YouTube plugin to insert videos instead of copying the code from YouTube.

  3. Kyle Gilman
    Member
    Posted 7 years ago #

    I know embed isn't a valid tag, but it's in the default YouTube code. I hadn't thought of that em to i thing. That's a good explanation.

    But even without using an embed tag, the WYSIWYG still breaks the embedding. As far as I know there aren't any (stable) plugins designed for video that work with with 2.1

  4. drmike
    Member
    Posted 7 years ago #

    WP-ExtremeVideo is working fine for us.

  5. bittersweet
    Member
    Posted 7 years ago #

    I'm in a similar situation as kylegilman. WordPress 2.1 is changing <embed> to <ibed>. I know that <embed> is not a valid tag, but some sites only offer that code. If this is a bug in WP2.1, are there any changes I can make to the code that is provided to me as <embed> to make it work in WordPress (without using a plugin, since this particular video doesn't work with a youtube plugin, since it isn't from one of the popular viral video sites. I've included the code below. Appreciate any assistance.

    
    <embed src="http://services.brightcove.com/services/viewer/federated_f8/353515028" bgcolor="#FFFFFF" flashVars="videoId=494649996&playerId=353515028&viewerSecureGatewayURL=https://services.brightcove.com/services/amfgateway&servicesURL=http://services.brightcove.com/services&cdnURL=http://admin.brightcove.com&domain=embed&autoStart=false&" base="http://admin.brightcove.com" name="flashObj" width="486" height="412" seamlesstabbing="false" type="application/x-shockwave-flash" swLiveConnect="true" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></embed>
  6. bittersweet
    Member
    Posted 7 years ago #

    The changing of <embed> to <ibed> seems to be a bug within the TinyMCE editor itself. It looks like it was fixed today.

    See forum thread here and it listed in the change log (the bug was fixed today) listed here - seach for ibed under 2.1.0 (2/12/07).

    Since it will likely be awhile before this bug is fixed in the WordPress version of the TinyMCE editor, can anyone offer any suggestions on how to change <embed> code to <object> code or is that even possible. I'd prefer to use valid tags anyway. As mentioned in this thread, many sites including YouTube only provide <embed> code.

  7. flick
    Member
    Posted 7 years ago #

    Thanks for the link and info, bitterwsweet :) I came across this today whilst trying to embed a flash player. Looks as though I'll have to try one of the plugins. Hope it gets resolved in the next release of WordPress.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.