WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] 1and1 installed fine, but not finding CSS for admin or themes (7 posts)

  1. erwinsusara
    Member
    Posted 1 year ago #

    New to WP. Installed WP 3.5.1 five different times on 1and1 and same results: Installed, but not displaying any pages properly. Created subdomain with no files in directory and each database was created from scratch, so there are no remnants of any data.

    Seemed to install fine and even able to create a post, so database is connecting, but no CSS is applied to either wp-admin or any themes. I have tried switching themes to no avail.

    Is there something I am missing? Is there something unique for 1and1 configurations?

    Site is http://wordpress.snakesandbags.com/

  2. Tara
    Member
    Posted 1 year ago #

    have you tried:

    -deactivating ALL plugins (yes, all) temporarily to narrow down the problem. If the problem goes away, re-activate them individually (one-by-one) to find the problematic plugin(s). If you can't get into your admin dashboard, try resetting the plugins folder by FTP or phpMyAdmin. Sometimes, an apparently inactive plugin can still cause problems (because the hooks remain unless plugins completely removed or some plugins stick around in cached files. So by renaming the folder, you break them and force them inactive).

    - To rule out any theme-specific issue, try switching to the unedited default twenty twelve theme for a moment using the WP dashboard. If you don't have access to your admin area, you can switch to the default theme by renaming your current theme's folder in wp-content/themes and adding "-old" to the end of the folder name using via FTP or SFTP or whatever file management application your host provides.

    -If the above steps do not help, try re uploading the /wp-admin folder and your theme folder

  3. erwinsusara
    Member
    Posted 1 year ago #

    It's a clean install. No plug-ins are active and the only themes installed are what came with 3.5.1. The only thing I have done is added a post and a reply to the post to see if the database is working, which it is.

    If you go to the main site, wordpress.snakesandbags.com, you can see the default theme of Twenty Twelve is not applied though it is activated. I have tried switching themes from Twenty Twelve and Twenty Eleven. Same results. I made no changes otherwise.

    Strange thing is it there is no CSS formatting for the wp-admin area also. You can tell even from the login screen. You can see it at wordpress.snakesandbags.com/wp-admin/

    I replace the /wp-admin and /wp-content/themes with copies and still the same problem. It could be a permissions issue that I am not aware of specifically related to 1and1.com.

    Thanks for the reply.

  4. Tara
    Member
    Posted 1 year ago #

    have you contacted your hosting provider? What they have to say about your issue?

  5. erwinsusara
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yes. I haven't heard back from them and truthfully, I don't expect much since I successfully created subdomain sites with HTML5 code and connecting to the database and it works. It's just these WP installs that are screwy.

    This is so frustrating....

  6. erwinsusara
    Member
    Posted 1 year ago #

    How wrong I was. 1and1 technical support came through!

    I needed to change the .htaccess file in the root directory to the following:
    --------------------------
    # BEGIN WordPress

    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>

    # END WordPress
    --------------------------

    ... and it worked. Who would have ever known?

    Thank you for your help, t-p!

  7. Tara
    Member
    Posted 1 year ago #

    you are welcome :)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic